Khanom Krok

Ryžovo-kokosové koláčiky

Thajský dezert s názvom Khanom krok je zložený z dvoch vrstiev. Tenká chrumkavá vonkajšia škrupina naplnená kokosovým pudingom. Na docielenie požadovanej chrumkavosti sa používa limetková pasta (rozpustená vo vode). Ďalším tajomstvom výroby je samotná forma na koláčiky. Originálnu formu v Európe nekúpite (ak ste šikovný tak si ju môžte vyrobiť) ale najbližšie k nej má panvica s názvom Ebelskiver (možné objednanie zo zahraničia). V našich podmienkach som našiel takisto použiteľnú formu. Je to elektrický stroj na pečenie tzv. „cake-pops„. Týmito štýlovými thajskými chrumkavými koláčikmi s jemným a krémovým stredom ohúrite určite každú návštevu.

Ryžovo-kokosové koláčiky
Porcie 50
Napíš hodnotenie
Vytlačiť
Škrupina
  1. limetkový koncentrát
  2. 1/2 hrnčeka ryžová múka
  3. 1 pl tapioka múka
  4. 2 pl uvarená jasmínová ryža
  5. 1/4 hrnčeka strúhaný kokos
  6. 2 pl kokosová smotana
  7. štipka soli
Náplň
  1. 3 pl kokosový/palmový cukor
  2. stévia (namiesto cukru)
  3. 250 ml kokosová smotana
  4. štipka soli
Škrupina
  1. Zmiešaj ryžovú a tapiovú múku s 2-3 pl vody. Po dôkladnom rozmiešaní pridaj ďalšie 2-3 pl vody.
  2. Rozmixuj ryžu, strúhaný kokos s 125 ml vody a 1 pl limetkového koncentrátu. Potom pridaj kokosovú smotanu a soľ.
  3. Obidve zložky teraz zmiešaj dokopy. Vznikne ti hustá tekutá hmota.
Náplň
  1. Zmiešaj všetky suroviny. Kokosový/palmový cukor ti smotanu zafarbí do hneda. Ak chceš zachovať bielu farbu, pridaj namiesto cukru stéviu/vanilku alebo nepridávaj žiadne sladidlo.
Postup
  1. Zapni pop cake formu (panvicu) a nechaj ju rozohriať.
  2. Do každej formičky pridaj kvapku kokosového oleja a potom ich naplň 1-2 čl hustou hmotou (škrupinou). Rozotri ju po celom povrchu formy, aby si vytvoril tenkú vrstvu škrupiny (pozri obrázok nižšie).
  3. Formu zakry a nechaj zapiecť na cca 5 min.
  4. Po 5 min naplň škrupiny kokosovou náplňou a opäť formu zakry na 7-10 min, podľa potreby aj dlhšie. Priebežne kontroluj.
  5. Hotové koláčiky opatrne povyberaj. POZOR! stredy sú pudingovej konzistencie, takže ich treba vyberať popri okrajoch napríklad malou lyžicou.
  6. Dobrú chuť 🙂
Tip
  1. Koláčiky sú najlepšie teplé, kedy je škrupina chrumkavá a náplň polotekutá.
Evomotion http://www.evomotion.sk/
Kokosovú smotanu kúpite napríklad TU.
0

0 komentárov k "Ryžovo-kokosové koláčiky"

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.